13 de set. 2015

Programa de la Jornada ComLoc Altafulla 2015




IVJornada de Comunicació Local 2.0

“Govern obert i transparència”


Altafulla, 17 d’octubre de 2015
Hotel Gran Claustre


En la quarta edició de la Jornada de Comunicació Local 2.0 ens volem centrar en conèixer el marc legal i debatre les possibilitats i experiències de govern obert i  transparència en les administracions locals. Per fer-ho, comptarem amb especialistes, tècnics municipals i professors. La jornada està dirigida especialment a professionals de la comunicació, tècnics municipals, responsables polítics i estudiants.



Programa


9:00    Recepció i lliurament d’acreditacions

9:30    Obertura
Joan Olivella; diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà (SAC) de la Diputació de Tarragona
Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla
Jordi Salvat, director de la Jornada de Comunicació Local 2.0

9:45    Ponència inaugural
Obrint governs, transformant organitzacions
Sandra Lomas, tècnica superior de la Generalitat de Catalunya i membre de la Xarxa d'Innovació Pública (XIP)

10:45  Coffe breack

11:15  Segona ponència:
La informació municipal ha de permetre avaluar les actuacions dels representants polítics
Amparo Moreno, directora del Laboratori de Comunicació Pública (LCP) de la UAB.

12:15 Píndola: Novetats a tenir en compte en les xarxes socials
Agustí López, consultor en marketing digital

12:35  Taula rodona 1
Com podem augmentar la transparència en les administracions locals?

Jordi Pacheco, tècnic especialista en Govern Obert del Comissionat per a la Transparència de la Generalitat de Catalunya
Pep Budi, cap de Noves Tecnologies Ajuntament de Cambrils
Lluís Albert Just, cap de l’àrea de Coneixement i Tecnologia de Localret
Dolors Roo Garcia, tècnica de la Unitat de Secretaria i Intervenció de la Diputació de Tarragona

Modera: Albert Jansà, cap de comunicació de l’Ajuntament d’Altafulla

14.00  Dinar de treball


16:00  Taula rodona 2
Les xarxes socials, una oportunitat per a la transparència?

Ignasi Valera, alcalde de Vilallonga del Camp
Gustavo Cuadrado, director de comunicació de l’Ajuntament de Tarragona
Esther Celma, periodista freelance
Karma Peiró, directora de Nació Digital i especialista en periodisme de dades i Open Data

Modera: Raquel Sans, periodista i vocal del Col·legi de Periodistes de Catalunya.


17:30  Clausura, a càrrec de Francesc Farré, representant de l’Ajuntament d’Altafulla.




Inscripcions

Envieu un correu electrònic a comloc.altafulla@gmail.com amb els vostres nom i cognoms, professió, empresa o si esteu a l'atur i lloc de residència. Per a més informació truqueu al telefon 977 65 29 23 o envieu un missatge a aquest correu electrònic.

Cost: 40 euros (35 euros en el cas d’estudiants i professionals a l’atur, presentant document acreditatiu) a través d’ingrés al  següent compte corrent: ES86-2100-1133-7402-0000-9110 a nom d’Ajuntament d’Altafulla. Heu d'indicar el vostre nom i cognoms quan feu l'ingrés i el concepte "Jornada Comunicació 2.0" i enviar còpia del rebut al correu electrònic comloc.altafulla@gmail.com. Teniu temps fins el 15 d’octubre. Places limitades.

El preu de la inscripció inclou el dinar de treball a l’Hotel Gran Claustre.


Director de la jornada: Jordi Salvat Rovira

Estem a:

Bloc: jornadacomunicacioaltafulla.blogspot.com
Facebook: Jornada Comunicació Altafulla
Twitter: @comlocAltafulla


Ponents

Sandra Lomas Pena
Treballa com a Tècnica Superior a la Direcció General de Planificació i Recerca del Departament de Salut i exerceix de docent en l’àmbit de la comunicació i les noves tecnologies. Formació MBA i Màster en Gestió Pública Avançada. El seu camp de treball és la definició i implementació de procediments de millora de l’organització i simplificació administrativa basats en la innovació i el treball extensiu de les tecnologies de la comunicació i la informació. És membre de la Xarxa d’Innovació Pública (XiP), organització creada per empleats públics amb l’objectiu de contribuir a la innovació del govern i administracions públiques sobre els principis d’obertura i rendiment de comptes mitjançant l’ús i explotació de les noves tecnologies. Des de la XiP col·labora per aconseguir el compromís per un govern obert i transparent de les administracions públiques, governs i professionals del sector públic a Catalunya.


Amparo Moreno Sardà
Periodista i catedràtica d’Història de la Comunicació del Departament de Periodisme Universitat Autònoma de Barcelona. És Vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i presidenta de la demarcació de les Terres de l’Ebre. Llicenciada en Filosofia i Lletres i Doctora en Història, és graduada en Periodisme per Escola Oficial de Periodisme. Ha estat redactora i col·laboradora de El Noticiero Universal, El Correo Catalan, Diario De Barcelona, Tele-Expres, Destino, Mundo... Com a directora del Laboratori de Comunicació Pública (LCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona coordina el projecte d'innovació Infoparticip@ juntament amb els professors José Luis Valero, Eulalia Fuentes i Angels Jiménez, l'objectiu del qual és desenvolupar eines per a un periodisme que faciliti la participació ciutadana en el seguiment i l'avaluació de l'acció dels governs i les polítiques públiques.


Agustí López

Va arribar a la xarxa el 2007 i actualment està volcat en el seu projecte professional, Inspira Project. Allí presta serveis de marketing digital per organitzacions: disseny i programació de planes web, e-mail marketing, dinamització de xarxes socials, publicitat on-line, etc. Ajuda a les organitzacions a dissenyar estratègies de presència a la xarxa, no només per relacionar-se amb els seus clients sinó també en projectes, per exemple, de pre-selecció en les xarxes, comunicació interna o gestió del coneixement. També imparteix cursos sobre xarxes socials i web 2.0, així com xerrades i conferències en diferents aforaments. És un dels impulsors de TEDxPlaçadelFòrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada